Hogyan válasszuk ki a megfelelő esküvői fotóst és videósunkat?

2023.03.13

A megfelelő esküvői fotós és videós kiválasztása elengedhetetlen ahhoz, hogy az emlékeket egy életre megőrizzük. De a rengeteg lehetőség miatt nehéz lehet tudni, hogy hol kezdjünk neki. Íme néhány tipp a megfelelő esküvői fotós és videós kiválasztásához.

1. Az első legyen a weboldala hangulata, stílusa. Talán ez a legfontosabb mind közül, hogy milyen az első impulzus, még a referencia anyagok végigböngészése előtt. Mi az első benyomás? Régi, ódivatú honlap? vagy épp egy letisztult, modern hatást kell? Az első pillanat, és az azutáni érzésünk, hogy igen, na ezt kerestük! vagy a jaj csak ezt ne! típusú felkiálltás legyen a mérvadó!

2. Vegyétek figyelembe a stílusukat: Minden fotósnak és videósnak megvan a maga egyedi stílusa. Egyesek a hagyományos, beállított stílusra specializálódhatnak, míg mások az őszinte, spontán pillanatok megörökítésére összpontosítanak. Keressetek olyasvalakit, akinek a stílusa összhangban van az esküvőtök napjára vonatkozó elképzeléseitekkel.

3. A referencia anyagokat az előbbi határozza meg. Ezért van az, hogy ennyi eltérő tipusú esküvői fotóval és videóval találkozhatunk. Ezen felül természetesen érdemes korábbi párok tapasztalatát is figyelembe venni egy-egy ajánlás kapcsán. Facebook csoportokban is érdemes keresgélni, hiszen ott már egy profilkép, egy mondat is megjelenik a lehetséges szolgáltatóktól.

4. A költségvetés csak említés szintén kerül fel erre a listára, mivel például ha csak a fotós szegmenst nézzük, 80 és 800 ezerért is találunk ma Magyországon fotósokat.

5. Vegyétek figyelembe a személyiségüket: A fotósod és a videósod végig veled lesz az esküvőd napján, ezért fontos, hogy olyan személyiségű embert válassz, akivel jól érzed magad. Keress olyasvalakit, aki barátságos, profi így valószínűleg könnyebb lesz vele együtt dolgozni.