Az esküvői fotós és videós kulisszái mögött

2023.03.17

Az esküvői fotózás és videózás egy kihívásokkal teli, mégis hálás szakma, amely egy pár életének egyik legfontosabb napjának különleges pillanatait foglalja magában. De mi zajlik a színfalak mögött? Íme egy kis betekintés egy esküvői fotós és videós életének egy napjába.

7:00 - Felkészülés a napra. Legtöbb esetben korán kezdjük a napot, hisz a leggyakrabban kért csomagunkban már az előkészületektől jelen vagyunk. Valamint az esetek több, mint felében akár több órát is utazunk 1-1 esküvőért.

11:00 - Megérkezés a helyszínre. Kipakolunk, és ugorhatunk is a nagy napba, jöhet az előkészületeket rögzítése, az előttünk álló napra való felkészülésről készült őszinte pillanatokat elkapása. Majd a szertartás előtti hangulat, a vendégvárás, a násznép interakciói.

15:00 - Első, majd második szertás. A polgári és egyházi szertartások általában egy, vagy két óra különbséggel követik egymást. Ilyenkor mi háttérbe vonulunk, hiszen nem mi irányítjuk az eseményeket. Ilyenkor még mikroportot szoktunk használni, a szertartások hanganyagának élvezhetővé tételéhez.

16:30 - Csoportfotózás. A szertartás után eljön a nagycsoportos, illetve kiscsoportos fotók hivatalos ideje. Hasznos tippünk, hogy nagyobb létszám esetén, pl 80+ fő, a kiscsoportos fotózást, a gratulációkkal vonjátok össze, így amikor valaki odalép hosszátok koccintani, arról már kattanhat is a csoportkép, és így senki nem marad le, valamint sok időt megspórolunk azzal, hogy nem kell kétszer sorba állni.

18:00 - Esetleges aznapi kreatív. Ha szeretnétek aznapi kreatív fotózást, azt leginkább erre az időpontra ajánljuk

Nagyjából az este második fele a hasolnó forgatókönyvet követi:


19:00 - Vacsora, kis szusszanást követően jöhet is a második felvonás, az esti buli.

21:00 - Első tánc

22:30 - Tortavágás

23:30 - Menyasszonytánc

Ez már egy jóval kötetlenebb fejezet, hiszen nem vagytok időponthöz kötve, senki nem szól rátok, ha olyan jó a hangulat, hogy nem akarjátok a táncot kettévágni egy tortavágással.


És ezután jöhet a következő műszak, az anyagok feldolgozása, esküvői filmjeitek vágása, a fotók utómunkája.

Esküvőtek fotózni és videózni rengeteg kemény munkát, odaadást és kreativitást igényel. Kiváltság, hogy megörökíthetjük egy ilyen különleges nap emlékeit, és maradandó emlékeket készíthetünk a pároknak, amelyeket évekig őrizhetnek.