A professzionális esküvői fotózás és videózás fontossága

2023.03.24

Ez az a nap, amikor barátaitok és családotok előtt fogadalmat tesztek egymásnak szerelmetekről és elkötelezettségükről. Ez egy olyan nap, amelyre örökké emlékezni szeretnétek, és egy profi stáb ebben tud segíteni, egy hobbi fotós rokonnal ellentétben.


Egy profi fotós és videós képes lesz megörökíteni az esküvőd napjának minden különleges pillanatát. Hiszen nem csak fényképezőgéppel rendelkezik, hanem vannak lámpái, mikrofonja, vakui, másodfotósa, rengeteg olyan kelléke, amivel a saját munkáját könnyíti. Így biztosítva, hogy az általuk készített képek és videók gyönyörűek és időtállóak legyenek.

A hobbi fotós rokon csak abban az esetben válhat be, ha valóban vakon megbíztok abban az emberben. Ha ez így van, akkor tényleg nincs szükségetek további szolgáltatókra. Ha azonban a kétség ott van bennetek, egy hozzáértő stáb biztonságot adnat, támaszt nyújhat.

Egy profi stáb valószínűleg több esküvőn volt mint ti, jobb a válságkezelése is.


Találkoztunk már esküvőn olyan rokonnal, aki szeretett volna fotózni az esküvőn, hogy gyakoroljon. Erről minket korábban meg is kérdeztek, nem ért váratlanul, és jeleztük is, hogy természetesen jöhet, mi nem korlátozzuk, csak tudassák vele is, hogy elsősorban az átadott anyagok minősége a mi felelősségünk. El is érkezett a nagy nap, össze is ismkerkedtünk, elkezdtek pörögni az események. Sajnos azonban az ilyen embernek még nincs tapasztalata hogyan kell emberekkel együtt dolgozni, úgy mozogni, hogy ne akadályozzon, ne jelentsen tehert. 

Ezért is rizikós számunkra külsős emberekkel dolgozni, hiszen a mi csapatunkban megvan a kémia, tudjuk, hogy a másik mikor mire gondol, szinte hangtalun tudunk egymás jelenzni, hisz amúgy is barátok vagyunk már évek óta, ezért is dolgozunk együtt. 

Egy külsős esetén azonban rizikósabbak lehetnek a szertartások, az első csók, a gyűrűhúzás, hiszen nem ismerjük a másikat. (általában minden ilyet próbálunk előre egyeztetni, megbeszélni)

Azonban egy abszolút kezdő, és lelkes ember nincs feltélenül tekintettel a többiekre, és hajlandó belefeletkezni abba, hogy rajta kívül adott esetben 2-3-4 ember is sürög-forog hasonló tevékenységet végezve. Ez történt a fentbb is említett helyzetben, tökéletes képeket tud tönkretenni adott esetben.


Ugyanakkor találkoztunk már olyan fotóssal is, aki szerződésben köti ki, hogy hobbi fotós rokon nem vehet elő fényképezőgépet. Dönste el a pár, kit bíz meg.  Ez ugyan egy szélsőséges példa, de létezik. Valószínű a sok negatív tapasztalat szülte.