Házasság olasz módra – Az otthoni esküvő titkai

2020.06.12

Olvasási idő: 3 perc

Új sorozatunk főcíméül Vittorio De Sica örök klasszikusát idézzük, hiszen pár részen keresztül az itáliai esküvői módival foglalkozunk. 

Olasz szaklapokat, hírportálokat szemlézünk, remélve, hogy néhány érdekességet meg tudunk osztani veletek. A divat, bár fontos részét képezi majd írásainknak, azt is bemutatjuk, mi hogyan zajlik manapság egy esküvő kapcsán tőlünk délre. Hogyan szervezik a nagy napot az olaszok a koronavírus idején, mik az új trendek. 

Az első írás egészen friss, hiszen május 28-án jelent meg az ansa.it hírportálon Patrizia Vacalebri tollából a várható nyári esküvői helyzetről. 

Az Új esküvői trendek, otthoni házasság című cikkben a szerző a koronavírus utáni helyzetben kialakult új szokást elemzi, a szertartás utáni otthoni ünneplést, ami a lakás biztonságába helyezve az eseményt, nem fosztja meg a párokat a nagy nap felett érzett örömtől, de újdonsága miatt másfajta izgalmat is tartogat. Az otthon ily módon nem egy általános fogalom, hanem az a lakóhely, konkrét értelemben vett ház vagy lakás, ahol a pár él vagy élni fog.

A szerző a cikkében számos ismert olasz véleményvezér által közzétett tapasztalatra hivatkozik. Az első példa Michelle Carpente római esküvő-tervező, aki már több mint harminc esküvőt szervezett saját Instagram oldaláról. Carpente egyébként nem csak szervezőként aktív, hiszen színésznő és tévés személyiség is. Közösségi média oldalain rendszeresen tart webináriumokat "Matrimonio in Casa" (Otthoni esküvő) címmel, a soron következőbe akár Ti is bekapcsolódhattok június 30-án, még többet megtudva a praktikákról.

A menyasszonyok még a ruhát is kiválaszthatják otthonról, ha úgy döntenek, s erre jó példa Marinella Zazzera stylist, aki a Sposa Formosa (50-es méret feletti ruhákra szakosodott szalon) tervező-tulajdonosa. Zazzera a menyasszonyok otthonába megy és így alkot számukra egyedi és testreszabott ruhákat.

Mint látjuk, az esküvők tekintetében a járvány átalakította a szokásokat. A szervezés online zajlik, a ruhaszalon a lakásba költözik, a vendégek chaten gratulálnak és a számítógép képernyője előtt mulat a násznép. 

A következő részben tovább elemezzük a cikket, még inkább fellebbentve a fátylat az otthoni lagzi részleteiről. Folytatjuk a ceremóniákkal, és bemutatjuk nektek a Sposa Formosát is, amely ékes példája annak, hogy a teltkarcsú hölgyeknek sem kell lemondaniuk a varázslatos menyasszonyi ruháról. Később benézünk Carpente webináriumára is. 

Tartsatok velünk... irány Olaszország! 

(forrás: ansa.it)

Szerző: Vass Nóra