Gardrób - Válogatás a Sposa Formosa ruha ötleteiből

2021.01.24

Olvasási idő: 3 perc

Melyek az újévi trendek?

Azok a reménykedő menyasszonyok, akik úgy gondolják ez évben állnak oltár elé, nem árt tudniuk, hogy a Sposa Formosa szerint az idei sláger-ruhadarab - legyen bár nőies, elegáns vagy extravagáns a szett - minden bizonnyal a pelerin. 

A gömbölyded hölgyeknek szánt esküvői ruhák esetében ez a kiegészítő nélkülözhetetlen. A pelerin jól variálható ruhadarab hol lágyan omlik le a vállról, kiváltképp, ha szaténból készül, de nyári időben lehet hímzett tüll is, hol palástszerűen libben az ara után, hidegebb időben viszont bélelt, akár szőrmés kabátka, boleró változatban is elképzelhető. 

A dekoltázs a telt idomúaknak ajánlott modellek esetében szándékosan túlhangsúlyozott, gazdagon díszített, a nyakkivágás számos formabontó megoldással vonzza a tekintetet, ugyanakkor fontos, hogy a viselőhöz igazodó legyen és semmiképp se essünk ezen a téren sem túlzásokba. 

Fontos, hogy 2021-ben a plus size ruhák nem csak fehér színben javasoltak! A hagyományos fehéret kiegészíti az antik rózsaszín, a pasztellszínek és a mentazöld is. 


A sellő modell

Sokáig úgy tartották, ezt a modellt kizárólag a vékony sziluettel rendelkezők hordhatják. Ma már azonban nem kizárt, hogy egy gömbölyded menyasszony pompázzon egy ilyen modellben. 

Ügyes praktikáknak köszönhetően a szemet úgy irányítják a csipkék, fodrok, berakások, ráncok, hogy az előnytelen tulajdonságokat ez a modell remekül elfedje, kompenzálja, és előtérbe helyezze azokat, amelyek az ünnepség főszereplőjévé teszik az arát.Dilemmák fogságában

A teltkarcsú hölgyek esetében két részleten mindenképpen érdemes elgondolkodni. Az egyik a nyakkivágás, a másik a ruhaujj problémaköre. 

Két alapvető végpont felől közelítenek a legtöbben: legyen, vagy ne legyen. Ha belegondolunk, a hiány vagy a többlet egyaránt veszélyes. 

A nyakkivágás esetében a finom megoldások, a dekoltázsba épp csak bepillantást engedő, sejtelmes lehetőségek a "forma fokozása" a célszerű, tüllel, csipke vagy tetoválást imitáló hímzéssel. 

A ruhaujj függ az évszaktól és az ara hajlandóságától a kar megmutatására. A háromnegyedes ujj, vagy a csipke berakás jó megoldásnak tűnik.


A végére a legfontosabb?

A menyasszonyi szett legfontosabb kiegészítője, a cipő. A teltkarcsú hölgyek számára a cipőkérdés megválaszolása még nagyobb körültekintést igénylő feladat. 

Általános a félelem a tekintetben, hogy nem találjuk meg a megfelelő lábbelit, amelyik kényelmes és a személyiségnek (a ruhának és alkalomnak) megfelelő. Adódik a kérdés: hogyan válasszunk lábbelit? Vége a fehér szín egyeduralmának, ma már a cipők esetében sem kell ragaszkodni a korábbihoz, a megszokotthoz. 

A fő szempont a kényelem és az egyéniség érvényre juttatása! Legyünk tisztában vele, hogy a választásunkat befolyásolja az évszak és a lakodalom (esküvő) helyszíne is! 

Ha olyan helyen lesz a lagzi, ahol kőpadló van, célszerűbb a széles sarok, tengerpartra a lapos cipő, kerti lagziba célszerű a saroktakaró használata, hogy a cipő épségét megőrizzük. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az aktuális trendeket sem. 

A Sposa Formosa négy tippje: 

  1. színes cipő, mely valóban egyedivé tesz! 
  2. kukucskáló lábujjak és széles sarok, amely karcsúvá varázsol. 
  3. bokacsizma, az utóbbi évek forradalmi találmánya, mely lehet szaténból, csipkével, tollakkal díszített. 
  4. kerüljük a tűsarkot, mely vékonysága miatt, akár 3 cm-es változatát nézve is komoly balesetek forrása lehet a ducibb arák esetében.

Következő alkalommal az esküvők világának másik oldalát, a szolgáltatói oldalt fedezzük fel, s kezdésnek ellátogatunk egy Olaszországban több szempontból kihagyhatatlan szereplőhöz, a Wedding Industry Academihez.

Képek: sposaformosa.it 

Szerző: Vass Nóra