3+1 tipp, hogy mire figyelj az esküvői videós választásánál!

2020.11.09

Olvasási idő: 4 perc

Az esküvőtök egy életre szól és jó esetben csak egyszer fogjátok átélni ezt a varázslatos élményt. Éppen ezért érdemes az életre szóló élményetekről kézzel fogható emléket is készíteni, amit szívesen mutattok meg az unokáknak is. 

Mutatunk 3+1 remek ráadás tippet, hogyan maxolhatjátok ki esküvői videós választásod! 😊


1. Mindig kérjetek referenciát!

A szerelem vak, a párod el kell fogadnod úgy, ahogyan van. De ez nem igaz a videósodra! A javaslatunk, hogy minden alkalommal kérjetek több, már korábban elkészített videót (ha a honlapon lévőket kevésnek találjátok), ez alapján láthatjátok, hogy a stílus, az elképzelés mennyire passzol hozzátok. 

Esküvői fotós esetében is érvényes lehet, hogy ne csak a legjobb képekből készült válogatást nézzétek meg, hanem például kérjetek el egy teljes albumot. Videósnál ez azt jelenti, hogy ne feltétlenül csak a legjobb pillanatokat tartalmazó rövidebb highlights klipből szűrjétek le tapasztalaitokat, hanem egy-egy hosszabb, 10-20-30 perces videóból is. Ha a minőség egy ilyen videónál is változatlan, akkor már meg is lehet nem is kell tovább keresgélnetek, le kell arra a videósra csapni.

Mi a Leon Art Press-nél előzetesen egyeztetünk veletek a terveitekről az esküvői videótokkal kapcsolatos vágyaitokról, majd ez alapján készítjük el életre szóló emléketeket! Ne aggódjatok, ha nincs ötlet, mi akkor is tudunk segíteni! 😊


2. Gondoljátok át: Cinematográfus vagy esküvői videós legyen az esküvőn?

A hagyományos esküvői videós és a cinematográfus között lényeges különbség a felvett anyag és az elkészített videó. Erről korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk, míg az esküvői videós a teljes esküvőt felveszi, egy-két álló helyzetben, a cinematográfia pedig ezzel szemben rövid vágóképek segítségével mutatja be a legszebb pillanatokat. Mindezt képi, hangi effektekkel megspékelve. Legkönnyebben úgy írható le, hogy az esküvői videó a "mi történt" -re válaszol, a cinematográfia pedig a "hogyan" -ra.

Véleményünk szerint az érzéseket sokkal jobban bemutatja a cinematográfia így, ha megfogadjátok javaslatunkat, mi e mellett voksolunk. Viszont készítettünk 20 perces videókat is, ami továbbra is az élmények, érzelmek bemutatására törekszik. Mutatjuk, hogyan kell elképzelnetek:

3. Mennyi az annyi? Az operatőrök száma.

Vannak olyan esküvői videósok, akik magányos farkasként rögzítik az eseményeket, akad olyan is, aki külön díj ellenében plusz operatőrrel érkezik.

Mi mindig is két operatőrrel dolgoztunk, azonban ez nem befolyásolja a csomagjaink árát. Több szem többet lát alapon, na meg szeretjük, hogy különbözőek vagyunk. Így mindig más-más nézőpontból tudjuk az adott pillanatot megörökíteni. Ráadásul sokkal praktiksuabb egy olyan jelenetkor, amikor kell a 2, vagy több szög egyszerre, példuál egy first look, vagy egy bevonulás, gyűrűhúzás, első közös tánc. Vagy egyidőben tudunk drónozni, és földi kamerákat is használni, példuál egy csokordobás megörökítésekor.


+1. Mindig írjatok szerződést

A szerződés a Ti és a szolgáltatótok érdekeit is megvédi. Gondoljatok csak bele, milyen kellemetlen lenne, hogy utolsó pillanatban mégsem megy el a szolgáltató, cserben hagy titeket a nagy napotokon. Vagy nem a megfelelő minőségben készíti el számotokra a videót. A szerződésbe mindig foglaljátok bele a helyszínt, időpontot, a rögzítendő eseményeket, a várt film típusát, annak átadási módját, határidejét. Ne engedjetek a szép szavaknak, hiszen azok elszállnak, csak az írás marad meg! 😊


Jogotok van ahhoz, hogy olyan filmet kapjatok, amilyet szeretnétek. A Leon Art Press-szel kötött szerződések kötelező eleme, hogy garanciát vállaljunk a filmetek minőségére. Ez alapján nem adhatunk át nektek olyan filmet, mint ami a megjelölt referenciafilmnél "rosszabb" lenne. Nekünk Ti vagytok az elsők és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy az első pillanattól kezdve az utolsóig ezt be is bizonyítsuk nektek! 


Szerző: Somosi Zoltán