A plus size menyasszonyok bajnoka

2020.10.31

Olvasási idő: 3 perc  

Marinella Zazzera a Sposa Formosa megálmodója és tulajdonosa ruháival nem csak esküvőket tesz feledhetetlenné, de átvitt értelemben életeket is ment. 

Munkája több annál, mint szimplán megtalálni a megfelelő ruhát. Szalonjában a ruha és a lélek találkozik, olyan szimbiózis ez, melyben a kiválasztott darab eggyé forr viselőjével, annak lényét kifejezve, megszületik a saját esküvő álomvilágának királynője, a MENYASSZONY!

A menyasszonyi ruha probléma köre talán a legérzékenyebb része az esküvői előkészületek örömökkel és gondokkal teli halmazának. 

Fontos ugyan a helyszín, a lagzi látványvilága, az étel, de messze magasan a legfontosabb az ara ruhája. Az "álomdarab" felkutatása még a normál testalkatúak számára is komoly kihívás, de el tudjuk képzelni, mekkora feladat egy testméret tekintetében 50+-os hölgynek? 

Itt és most nem szeretnénk azzal foglalkozni, hogy a duci miért az, hogy a teltkarcsútól testesebb mely okokból kifolyólag olyan, amilyen. És hogy mi vezet odáig, hogy valakinek a mérete már az ötvenes körben mozog. Amellett, hogy tudjuk ennek számos oka lehet, s hogy a ducik sokszor milyen előítéletekkel szembesülnek, s azzal is tisztában vagyunk maga a menyasszonyság is egy felfokozott érzelmi állapot. Nyilvánvaló, hogy e két tényező együttállása esetén az ügyfelek különösen érzékenyek.

Minden menyasszony a legszebb szeretne lenni és ez a lehetőség miért van elzárva a teltkarcsú hölgyek elől - tette fel a kérdést annak idején Zazzera. Nála a ruhapróba felér önbizalomnövelő tréninggel, pedig az hogy valaki teltkarcsú még sokszor nem is meríti ki a nem előnyös testalkat fogalmát. Ebben a szalonban azonban mindenre van megoldás. A kulcsszó az elfogadás. A saját test elfogadása, ugyanakkor a hangsúly az előnyökön és nem a hátrányokon van, Zazzera pedig ezzel nagyon is tisztában van! Túl nagy kebel, görbe hát, alacsony termet? Semmi sem lehet akadály, ha tudjuk a legfontosabb az egyensúly, s a saját hangsúlyozandó pont megtalálása, ami nem feltétlenül és pláne nem minden esetben a mell.

Marinella Zazzera a Sposa Formosa létrehozásával segíteni akart azoknak a nőknek, akiket megbélyegzett a testalkatuk és vagy szellemi megalkuvást okozott számukra az alkalmazkodás.

Ez óhatatlanul arra készteti őket, hogy bele nyugodjanak abba, amit a vékony nőkre koncentráló piac szán nekik, s amellett, hogy kényelmetlenül érzik magukat, lebecsülik a stresszes diéták elkerülhetetlen kockázatát is. Mindezt azért, hogy megvásárolhassanak egy olyan ruhát, amely nem csak hogy nem emeli ki lényüket, nem hangsúlyozza alakjuk előnyeit, de inkább nevetségessé teszi őket.

Még nem köszönünk el a Sposa Formosától, mert a következőkben a szalon blogjából szemezgetünk majd. 


A képek forrása: sposaformosa.it 
Szerző: Vass Nóra